Blog

Mia Electric opladen bij openbare laadpalen

Inmiddels rijd ik vier maanden in de Mia Electric en het bevalt uitstekend. Het verst dat ik weg ben geweest met de Mia is 35km, waarvan 30km snelweg. Hij hield zich uitstekend en de topsnelheid die we (de Mia Electric en ik) bereikten was 115km/uur. Dat had ook ik niet verwacht, maar de snelheid gaat natuurlijk ten koste van de actieradius. Om nog verder te komen is bij openbare laadpalen opladen noodzakelijk.

50km ver

En eigenlijk wil ik verder weg, bijvoorbeeld naar Amsterdam. Dat is vanuit Amersfoort ongeveer 50km (snelweg). De Mia wordt standaard geleverd met een schuko stekker. Dat zegt je misschien niets, maar schuko is de naam voor de stekker die we allemaal gebruiken, de ordinaire 230V stekker. Ik ben inmiddels ‘expert’ op het gebied van elektrisch rijden. Ik kan met een schuko, 230V stekker dus niet via een openbare laadpaal laden. En dat wil je toch achter de hand hebben, met een actieradius van 120km.

Benodigdheden voor openbaar laden

Om te kunnen laden aan een openbare laadpaal heb je een pasje nodig, die is gekoppeld aan jouw bank, zodat het laden op openbare laadpalen kan worden afgeschreven. Ik heb VandeBron als energieleverancier en ook zij zijn begonnen met het leveren van stroom aan openbare laadpalen. Die is eenvoudig te bestellen via: Vandebron.nl. Voor een pasje betaal ik 1,50 euro per maand, omdat ik al stroom van Van de Bron afneem. En om via een openbare laadpaal de Mia Electric op te laden heb je een verloop stekker nodig naar een Menneke. De Menneke stekker is de standaard in de openbaar oplaadwereld.

De Laadkabelfabriek.nl

Van een relatie kreeg ik de tip dat de Laadkabelfabriek verloopstekkers aanbiedt. Op de website kan je je type elektrische auto selecteren, om zo zoekresultaten te krijgen van de beschikbare laadkabels voor jouw auto. Helaas stond de Mia Electric er niet tussen. Omdat ik niet zeker was van mijn zaak, heb ik een bericht gestuurd naar Laadkabelfabriek.nl om te vragen welke verloopkabel ik nodig had en dat ik myMia niet kon selecteren. Dezelfde dag nog kreeg ik een informatieve mail van de eigenaar, met alle mogelijkheden. Hij stelde voor om ook te bellen, zodat hij mij goed kon helpen. Hij kende de Mia Electric niet. De volgende dag heb ik met de eigenaar gesproken en hij heeft mij onwijs geholpen. Ook gaat hij de Mia tussen de zoekopties zetten, zodat een volgende rijder zijn kabels kan selecteren. Ik noem de Laadkabelfabriek.nl in de post, omdat ik geloof in kleinschaligheid. Ik voelde mij weer klant, waar aandacht voor was. Bij grote bedrijven ben je een nummer en moet je het zelf uitzoeken. Ik krijg hier niets voor betaald, of ontvang kortingen. Ik heb Laadkabelfabriek. genoemd, omdat ik goede service heb ervaren.

Inmiddels zitten de eerste laadsessies er op en werkt het allemaal perfect.

Grass roots festival Koppelting op MyMia.nl

Grass roots festival Koppelting op MyMia.nlHet grass roots festival Koppelting staat in augustus uitgebreid op MyMia.nl. Koppelting is een hackathon van 21 t/m 25 augustus 2017. In het weekend van 26 en 27 augustus zijn er presentaties over Blockchain, burgerjournalistiek, is er een vliegerworkshop en is het kleinste Fablab, op een fiets aanwezig. Dit grass roots festival wordt in De War georganiseerd.

Om voor dit festival aandacht te vragen, staan er uitdagende teksten op MyMia.nl, die mensen verleidt om naar de website te gaan. Op het terrein van De War, waar Koppelting wordt georganiseerd is het eerste open source Fablab gevestigd. In dit Fablab zijn de stickers gefabriceerd die op de Mia Electric zijn geplakt. Fablab is een plek waar iedereen ideeën kan realiseren die dat wenst. Er is een 3D printer, verschillende lasersnijders, frezen en een vinylsnijder. Voor meer informatie: www.koppelting.org.

Wilt u uw duurzame evenement promoten op MyMia.nl, neem dan contact op. M Mia is beschikbaar voor duurzame evenementen en aankondigingen van producten, altijd tijdelijk van aard.

Tweedehands Mia Electric gekocht

Deze maand heb ik een tweedehands Mia Electric gekocht. Wat een heerlijke auto om in te rijden. Omdat de actieradius 120km is, lijkt het alsof je altijd in reserve rijdt. Gelukkig is de Mia Electric nauwkeurig in het aangeven van het aantal kilometers dat je nog kunt rijden. Omdat Mijn Mia een bijzonder elektrisch autootje, heb ik de website MyMia.nl geopend. Zo krijgt iedereen die mij ziet rijden een beeld van wat dit voor een leuk autootje is.